@KTzone » 數碼 - 電腦用品 » 數碼 - 電腦硬件 » 有一堆舊零件,單欠底板,有無好介紹

2007-10-1 16:58 法老王
各位大大高手,小弟有一堆舊零件(損友給我的):devil_smiley:

Intel Celeron D320 2.4G 處理器 (478 Socket )
WD 40G ATA 硬野(內有Windows xp)
Kingmax DDR333 512MB RAM
AUSU 52X CD-RW
380W 火牛連 CASE
MOUSE + Keyboard (試過壞o既):huffy2:

想搵塊 socket478 底板,有無好見議,同埋乜價錢,
我都係預$300到,唔想駛太多錢裝D舊野,只係費事晒左D野,
平平地砌好佢當SPARE都好 :icon27:

2007-10-1 20:34 i553041
[quote]Originally posted by [i]法老王[/i] at 2007-10-1 04:58 PM:
各位大大高手,小弟有一堆舊零件(損友給我的):devil_smiley:

Intel Celeron D320 2.4G 處理器 (478 Socket )
WD 40G ATA 硬野(內有Windows xp)
Kingmax DDR333 512MB RAM
AUSU 52X CD-RW
380W 火牛連 CASE ... [/quote]
而家好難搵478的板了,二手難,一手就更難了,早幾個月,我個friend部腦死板,佢又係行Celeron D,2.4G...我都係拜託scau兄幫我搵,呢單野佢都知的!

2007-10-1 21:28 scau
[quote]Originally posted by [i]i553041[/i] at 2007-10-1 08:34 PM:
而家好難搵478的板了,二手難,一手就更難了,早幾個月,我個friend部腦死板,佢又係行Celeron D,2.4G...我都係拜託scau兄幫我搵,呢單野佢都知的! [/quote]

其實要 478 socket 的主機板都唔係咁難, 問題是放四五百蚊去買一塊咁既主機板, 我就覺得唔係咁抵囉, 買二手唔係唔好, 除非係朋友出讓的就可以, 否則係那些出售二手板的鋪頭買就不必了, 都唔知之前拆成點, 左換右換之下就梗係買唔過啦!

2007-10-2 10:25 法老王
Thank a lot,咁如果唔用478板有乜好介紹,
以經濟為原則,同埋係咪要重新裝過 OS,
聽講會開唔到機 @@

2007-10-2 10:53 i553041
[quote]Originally posted by [i]法老王[/i] at 2007-10-2 10:25 AM:
Thank a lot,咁如果唔用478板有乜好介紹,
以經濟為原則,同埋係咪要重新裝過 OS,
聽講會開唔到機 @@ [/quote]
但你粒Celeron D係行Socket 478架喎,唔用Socket 478板,可以用咩板?

頁: [1]