2007-12-9 01:33 阿cow
請問我要上網妤快~點整好,一或加D咩硬件妤呀~!Thanks~!

2007-12-9 09:07 i553041
[quote]Originally posted by [i]阿cow[/i] at 2007-12-9 01:33 AM:
請問我要上網妤快~點整好,一或加D咩硬件妤呀~!Thanks~! [/quote]
轉一間ISP,唔好用一o的電話線上網o既ISP,或者用天線分享寬頻o既ISP,
用香港寬頻o既BB200,可以的話最好行FTTH (Fibre to the Home - 光纖到戶),買埋電腦專用的光纖接入設備!你想慢都難!

2007-12-9 15:32 asia234
[quote]Originally posted by [i]i553041[/i] at 2007-12-9 09:07 AM:
轉一間ISP,唔好用一o的電話線上網o既ISP,或者用天線分享寬頻o既ISP,
用香港寬頻o既BB200,可以的話最好行FTTH (Fibre to the Home - 光纖到戶),買埋電腦專用的光纖接入設備!你想慢都難! [/quote]
燒銀紙做法..HKBN現時FTTH200 $688一個月,豁免光纖網路終端機租用費同安裝費,但合約要24個月..總數係16512..
加上hkbn唔比bt..幾大流量都係假..因爲好少機會用到..

2007-12-10 00:09 i553041
[quote]Originally posted by [i]asia234[/i] at 2007-12-9 03:32 PM:
燒銀紙做法..HKBN現時FTTH200 $688一個月,豁免光纖網路終端機租用費同安裝費,但合約要24個月..總數係16512..
加上hkbn唔比bt..幾大流量都係假..因爲好少機會用到.. [/quote]
第一,樓主話要上網超快,咁我咪比個建議佢囉!我從來都無話過呢個方案平,要快當要要付出..

第二,邊個話香港寬頻唔比BT?我用左香港寬頻6-7年,由BT開始興起果時我已經日B夜B,從來都無咩問題出現,都唔知B得幾開心...

2007-12-10 03:46 阿cow
ThankSr呀~~!!我都會諗下呢個問題~!唔該你地呀~!

頁: [1]
查看完整版本: 上網一問