@KTzone » 日常 - 情情愛愛 » 問你地一個關於呢個時代對於感情既看法丫?

2008-9-18 18:54 kennie88
問你地一個關於呢個時代對於感情既看法丫?

好耐冇上黎啦..對上一次都唔知幾時lu...十卜下我啦xd

講番正題先:
有冇人可以答我呢..係你地眼中何謂"專一"呀??:46:
可能我係守舊啦...我一見到自己另一半對其他異性朋友傾電話/sms時..我個心真係唔多好受,可能我個人又悶啦,令佢搵第二個黎解悶,跟住時間既過去,開始疏遠,相處既時間都慢慢咁縮短,因為佢每有新既朋友,都唔會得閒理我,可能打黎講一兩句就收線,跟住自己諗諗下,就開始覺得佢唔專一,見一個,愛一個(你地可能唔同意啦) 可以罵下我嫁...唔洗俾面我!!因為我同佢一早就散左啦~
我依家只係好想知呢...依個時代既人對於"專一"既睇法...
希望大家可以俾下意見我啦 感激不盡:50:

2008-9-26 15:02 sancotang
可能你地唔夾姐...專1唔1定整係對住你一個既...咁每個人都有自己既生活同朋友嫁麻...你下次搵個傾多d既人未得囉...最緊要夾先好~~~慢慢搵吧~~

2008-9-26 21:57 肥丁
[我一見到自己另一半對其他異性朋友傾電話/sms時..我個心真係唔多好受]
這說明你好愛佢,也說明你對自己沒有(自信)。你的別一伴,一定會有自已的朋友。
專一也要有識當的對手。

2008-9-27 07:52 theusersname
專一?..非常難講既一個話題...通常專一會出現係亂世..因為亂世先可能會經歷到咩係生死..而有另一半同你出生入死先可能專一到啦...因為你問人...你點解中意佢..好多人都會答你話係感覺喔..但係感覺一定唔係可以令到一個人專一..因為你好快就會冇左所謂既''感覺''當你搵唔到佢有可以令你愛落去既第2 D元素..你就會慢慢潛意識地去搵佢一種感覺..呢D就係貪新忘舊..而貪新忘舊係好多人既通病...其實係第2個角度黎講...唔可以話係佢自己本身唔夠專一...而係你令唔到佢專一...好似你自己都講..你係一個悶既人..而如果一個人同一個悶既人拍拖..佢搵唔到樂趣..就會自己搵一D比佢新鮮感佢既野..就好似同異性SMS咁...如果你係個種唯女友是問既人...最好既方法就係..你一定要定期比到佢新鮮感同埋好唔好比佢覺得悶咁就可以...本人經常做既一樣野就係...打電話比女朋友之前...如果係打算講好耐電話既..就要靜心咁整理一下內容...同想講D咩...最好係睇多D書...記住D有趣味既故仔...而另一個問題...如果你見到佢玩SMS...仲要係事無忌大咁係你面前SD..你最好呢個時候比D男子氣概..同佢講...其實你咁係好唔尊重我..如果你想同第2D人SD SMS..可唔可以唔好係我面前咁做..如果佢又反駁你話佢有識朋友既自由..你就可以話..冇錯..你係有識朋友既自己..但係唔係當住我面去識..要識得運用時間..你尊重我..我先會尊重你...

以上全屬小弟個人意見..如有不禮/離題之處..請見諒

2008-9-27 14:58 kennie88
多謝各位意見....
其實我真係一個唔適合有gf既人..等我練番幾廿年先啦...睇書?嗯 我都有興趣睇呢類型既書~ 得閒睇多d先~
依家既女仔算啦...唯有慢慢搵~

頁: [1]